Džeko ubjedljivo vodi u izboru za najboljeg igrača kola

Rooney je daleko iza

Džeko ubjedljivo vodi u izboru za najboljeg igrača kola

Zahvaljujući hat-tricku protiv Viktorije Plzen, Edin Džeko se zasluženo našao u najužoj konkurenciji za igrača kola u Evropskoj ligi.

Naš fudbaler će najvjerovatnije i biti proglašen najboljim igračem 5. kola s obzirom na trenutne rezultate glasanja na zvaničnoj stranici ovog takmičenja, a Džeko trenutno vodi sa 67% glasova.

Na drugom mjestu nalazi se Unitedov Wayne Rooney sa 15% glasova, koji jedini može ugroziti Edinovu pobjedu u ovom izboru.

Ostali fudbaleri koji konkurišu za ovo laskavo priznanje su Costa (Sparta), Schone (Ajax), Konoplyanka (Schalke), Fortounis (Olympiakos), Aduriz (Athletic) i Kokorin (Zenit) koji su do ovog trenutka dobili između 2 i 4% glasova. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Glasanje za igrača kola u Evropskoj ligi se završava u 15 sati, a glasati možete na ovom linku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi