Džeko: Uvijek sam samom sebi bio najveći kritičar

Blista u novoj sezoni

Džeko: Uvijek sam samom sebi bio najveći kritičar

Edin Džeko je u prošloj sezoni za Romu postigao osam ligaških pogodaka u 31 utakmici. Sada je već na brojci od deset pogodaka, a prošla je tek prva četvrtina sezone...

Veliki uspon Džeke u Italiji vratio je našem reprezentativcu status ubojitog golgetera nakon prošle sezone u kojoj je 'pokupio' razne negativne epitete. Nakon nekoliko velikih promašaja, pojedini su ga počeli zvati "Edin Cieco" (Cieco - slijep), ali su se već ove sezone svi podsjetili o kakvom je napadaču, zapravo, riječ.

"Mi smo fudbaleri i ponekad trpimo kritike. Za mene je to normalno. Prošla godina je bila teška, a ja sam uvijek samom sebi bio najveći kritičar", rekao je Džeko, koji je otkrio tajnu velikog napretka:

"Sada poznajem Seriju A mnogo bolje nego kada sam tek došao. Lakše mi je igrati i postizati golove, ali ne želim na ovome da stajem. Uvijek želim biti bolji i nastavit ću dalje još jače".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Postigao sam deset golova u deset utakmica i to je fantastično. Također, to je i važno za mene i moje samopouzdanje, ali na prvom mjestu je ekipa. Drago mi je što pobjeđujemo", zaključio je naš napadač.

Priliku za nastavak golgeterskog niza Džeko će imati već u nedjelju kada sa Romom gostuje Empoliju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi