Džeko: Vjerujem da možemo opet osvojiti titulu

Napadač Građana vjeruje u uspjeh

Džeko: Vjerujem da možemo opet osvojiti titulu

Manchester City je jučer u okviru 34. kola engleskog Premiershipa poražen od Liverpoola rezultatom 3:2. 

Edin Džeko vjeruje kako titula prvaka još uvijek nije izgubljena, bez obzira na poraz koji su Građani pretrpili na Anfieldu. Ekipa Manuela Pellegrinija zaostaje sedam bodova za trenutnim liderom prvenstva, ali ima i dvije utakmice manje. Džeko je bio dio Manchesterove ekipe koja je nadoknadila osam bodova zaostatka u posljednjih šest kola u sezoni 2011/2012. 

"Još uvijek je rano govoriti o tome da li je utakmica sa Liverpoolom bila odlučujuća. Mi imamo još šest utakmica do kraja, a Liverpool i Chelsea četiri. Mnogi govore o pritisku, ali to zaista nije toliko važno," rekao je Džeko i dodao: 

"Bitno je samo ko će pobijediti u više utakmica do kraja sezone. Iskreno vjerujem, kao i prošli put kada smo osvojili titulu, da to možemo ponoviti i ove sezone," riječi su Edina Džeke. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City narednu utakmicu igra sa Sunderlandom u srijedu, a potom u goste građanima dolazi West Bromwich Albion. 

"Bilo je zaista nevjerovatno iskustvo osvojiti titulu 2012. godine, ali to je bilo tada, a sada je sve drugačije. Imamo mnogo novih igrača i želimo ponoviti uspjeh zbog naših navijača i zbog kluba. Važno je da se vratimo na pobjednički put, tako što ćemo slaviti protiv Sunderlanda i WBA," rekao je Džeko. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.