Džeko: Život mi se totalno promijenio

Bh. napadač odgovarao na pitanja navijača

Džeko: Život mi se totalno promijenio

E. Čaušević

Roma je u čast svojih fanova u Kini koji proslavljaju kinesku Novu godinu, danas objavila intervju sa bh. fudbalerom Edinom Džekom.

1. Koji su tvoji ciljevi u ovoj sezoni?

"Nikada ne postavljam sebi ciljeve, ni prije sezone, a ni u toku. Postizanje golova je moj posao i najvažnije mi je da je tim uspješan, da pobjeđujemo i osvajamo trofeje".

2. Šta ti je Miralem Pjanić rekao prije dolaska u Romu? Da li je on utjecao na tvoju odluku?

"Pratio sam Romu od dolaska Pjanića u tim, ali sam i prije toga znao da je ovo veliki klub. Ekipa je bila veoma dobra i igrao sam protiv njih prošle sezone u meču Lige prvaka. Pjanić mi je ekao dosta lijepih stvari, te da ovaj tim može osvajati trofeje. To svaki igrač želi i zbog toga sam ovdje".

3. Da možeš birati, s kojim napadačem bi volio igrati?

"Moje mišljenje je da je najbolji napadač na svijetu Zlatan Ibrahimović. Kada bih mogao birati partnera u napadu to bi definitivno bio Zlatan".

4. Da li često večeraš s Pjanićem?

"Ponekad idemo na ručak, a nekad na večeru, ali ne svaki dan. Viđamo se svaki dan na treningu".

5. Kada će Roma doći u Kinu?

"Znam da imamo dosta fanova u Kini. Nikada nisam bio tamo i nadam se da ću uskoro doći".

6. Možeš li podijeliti s fanovima neku anegdotu s treninga ili svlačionice? Ko su najveći karakteri u svlačionici i zašto?

"Definitivno imamo nekoliko njih koji imaju smisla za humor. Tony Rudiger je jedan od njih, on voli da pleše i definitivno ne bi voljeli vidjeti njegove snimke, on pleše na način na koji ja ne mogu. Manolas je onaj koji voli puno da priča i uvijek je u centru pažnje neke priče. Atmosfera u ekipi je jako dobra, drugačija od svih gdje sam igrao. Drago mi je što je tako".

7. Nova godina u Kini počinje u ponedjeljak. Imate li poruku za fanove u Kini?

"Kao što sam rekao i prije, volio bih upoznati naše fanove u Kini. Bit će vremena za nas da idemo u Kinu. Samo želi da poželim sretnu Novu godinu i sve najbolje svima u Kini".

8. Kojeg odbrambenog igrača Rome najviše izbjegavaš na treningu?

"Rudigera. Uvijek je tu negdje iza leđa, šćepa me s obje ruke i stalno mu moram govoriti da se malo smiri, da je to samo trening".

9. Koja ti formacija najbolje odgovara?

"U karijeri sam do sada uvijek imao jednog partnera u napadu, a ponekad sam igrao i sam u napadu. Međutim, više volim kada igramo formaciju s dva napadača".

10. Koji ti saigrač najviše pomaže, osim Pjanića?

"Kao što sam rekao, svi u ekipi su jako dobri momci i prijateljski nastrojeni od prvog dana. Nije mi dugo trebalo da se uklopim u ekipu".

11. Da nisi napadač koju poziciju bi izabrao?

"Kada sam bio mlađi volio sam igrati na desnoj strani, ali igram kao napadač jako dugo i ne bih volio mijenjati svoju poziciju".

12. Koja je razlika igre odbrane u Bundesligi, Premier ligi i Seriji A?

"U Seriji A se najviše pazi na odbranu i igra se najbolja defanzivna igra. Ja više volim kada je odbrana malo otvorena kao što je to u Bundesligi i Premier ligi.".

13. Ima li razlike između navijača Rome i Manchester Cityja?

"Dobrodošlica koju sam imao kada sam stigao u Rim je nevjerovatna. Taj dan ću zauvijek pamtiti. Volio bih da se ta atmosfera vrati i na tribine. Nisam još vidio sve od navijača Rome zbog situacije u klubu, ali nadam se da ćemo to brzo riješiti. Žele od nas pobjede, ali zajedno smo mnogo jači. U Cityju sam imao veliku podršku navijača i drago mi je zbog toga".

14. Koja je tvoja najdraža životinja? Da li si ikada vidio pandu?

"Volim životinje i kada bih morao izabrati najdražeg ljubimca to bi bio pas. Ne, nikada nisam vidio pandu?

15. Kako balansiraš fudbal sa privatnim životom?

"Sada sam otac i život je totalno drugačiji za mene. I prije sam imao dosta dobar odnos s porodicom jer mi oni pomažu da pružam svoj maksimum".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi