Džidić: Imam ponuda, ali ne žurim sa izborom kluba

Istekao mu ugovor u Kazahstanu

Džidić: Imam ponuda, ali ne žurim sa izborom kluba

D. Kurbegović

U dalekom Kazahstanu prije mjesec dana okončana je Premier Liga, titulu prvaka države ponovo je osvojila Astana, koja je na kraju imala samo bod više od Kairata. U ovoj zemlji koja u posljednje vrijeme ulaže sve više u nogomet, sve je manje naših nogometaša.

Osim Marina Aničića, koji je prije dvije sezone stigao u Astanu, najpoznatiji naš igrač u toj zemlji je 32-godišnji Aldin Džidić. Ovaj korpulentni Zeničanin proteklih šest godina uspješno je branio boje jednog od najboljih klubova u toj zemlji Shakhtar Karaganda.

Na kraju ove sezone u kojoj se klub jedna spasio od ispadanja, ovom defanzivcu je istekao ugovor s klubom u kojem je postao ikona. Džidić trenutno odmara u Zenici, a još nije poznato, gdje će nastaviti svoju karijeru što je potvrdio u razgovoru za SportSport.ba.

"Sezona se završila prije mjesec dana, moj klub se spasio od ispadanja, iako smo bili u veoma teškoj situaciji. Budžet posljednje dvije sezone je mnogo manji nego prije, što se i osjeti po rezultatima. Čudna je ovdje politika, sve zavisi ko je na vlasti, tako su i predviđena sredstva za određene sportove. Valjda su nas se zasitili ljudi, nakon što smo osvojili prvenstvo, Kup, Superkup, igrali četvrto pretkolo Lige prvaka, te u skupinama Evropske lige. Drago mi je što Astana pokazuje da je nogomet u Kazahstanu u ekspanziji, te da napreduje svake sezone", ističe bivši igrač Čelika.

Kao kapitenu i vođi na terenu nije nimalo lagano napustiti klub nakon toliko godina.

"Ne znam hoću li se vraćati u Shakhtar, sve zavisi kakve ambicije ljudi u klubu imaju za narednu sezonu. Ja sam spreman da nastavim igrati, ali naravno da neću pod svaku cijenu. Imam 32 godine, proširila mi se porodica i sve više vremena želim provoditi s najbližima. Imam određene ponude od drugih klubova iz Kazahstana, ali bilo bi mi neobično igrati za neki drugi klub u toj zemlji ,a da nije Shakhtar. Sačekat ću još malo i onda ću odlučiti šta dalje sa svojom karijerom. Ako ne bude ništa konkretno, moguće da se i oprostim od nogometa", kaže Džidić.

Volio bi završiti karijeru u Čeliku pod uslovom da to bude zdrava sredina.

"Čelik je moj klub i to ne mogu zaboraviti, svakom igraču je san da se nakon inostranstva vrati u rodni grad i završi karijeru u matičnom klubu. Kakvo je trenutno stanje u i oko Čelika, ja ne želim da budem dio tog kako bi rekao cirkusa. Ako se šta u međuvremenu promijeni, usvoji novi statut i klub stane na zdrave noge, ja nemam ništa protiv, da jednu ili dvije sezone odigram na Bilinom polju, te okončam svoju karijeru", kazao je za SportSport.ba Aldin Džidić.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Aldin Džidić 32-godišnji je nogometaš koji je svoju karijeru počeo u zeničkom Čeliku, nakon toga nastupao je za Žepče i Posušje. U slovenski Interblock odlazi 2007. godine, tako da počinje njegova inostrana karijera, još je nosio dres ruskih klubova Kamaza i Baltike. Posljednjih šest sezona je kapiten i ponajbolji igrač Shakhtar Karaganda s kojim je osvojio sve što se može osvojiti.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.