Ederson zvanično u Manchester Cityju

Brazilac potpisao ugovor

Ederson zvanično u Manchester Cityju

Manchester City je potvrdio prvo pojačanje ove sezone.

Brazilski čuvar mreže Ederson dugo vremena se povezivao sa transferom u Manchester City, a danas je ekipa koju sa klupe predvodi Pep Guardiola objavila da će on postati njihov član od 1. jula.

On će postati četvrti Brazilac u redovima ove ekipe, a osim njega tu su Fernandinho, Fernando i Gabriel Jesus. Ederson je potpisao ugovor na pet godina, a pretpostavlja se da ga je City platio 40 miliona eura. 

"Volim sve vezano za Manchester City. Ovo je sjajan klub sa sjajnim navijačima. Uvijek sam imao san da zaigram u Engleskoj i sada se on ostvario", rekao je Ederson na predstavljanju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, on je u City stigao iz Benfice, a od ovog transfera zaradit će i njegov nekadašnji klub Rio Ave koji će dobiti čak 20 miliona eura. 

Za mjesto na golu Ederson će se boriti sa Čileancem Claudiom Bravom.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi