Edgardo Bauza dobio otkaz u Argentini
Foto: EPA

Argentina smijenila selektora

Edgardo Bauza dobio otkaz u Argentini

Edgardo Bauza od danas više nije selektor Argentine nakon što je dobio otkaz zbog veoma loših rezultata.

Ovaj 59-godišnji stručnjak je na klupi Argentine izdržao samo osam utakmica i ostat će upamćen kao jedan od najneuspješnijih argentinskih selektora ikada.

Bauzu je na kraju koštao poraz od Bolivije rezultatom 2:0, ali i činjenica da se Gaučosi nalaze tek na petom mjestu od deset ekipa koje se takmiče u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Saopštili smo Bauzi da je smijenjen i da više nije selektor. Argentina igra loše, a to svi znaju i vide", rekao je predsjednik Fudbalskog saveza Argentine Claudio Tapia.

Argentina će novog selektora izabrati do kvalifikacione utakmice protiv Urugvaja koja se igra 31. augusta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi