Edin Džeko je jeftina opcija za Chelsea

London Evening Standard:

Edin Džeko je jeftina opcija za Chelsea

Iako je menadžer Manchester Cityja kazao da od prodaje Edina Džeke u januarskom prelaznom roku nema ništa, te da je bh. reprezentativac jako bitan član njegove ekipe, a pojedini mediji objavili su kako bi Dijamant mogao preseliti u London.

Prema pisanju London Evening Standard reprezentativni napadač BiH mogao bi pojačati redove tima sa Stamford Bridgea.

Nastojanja Josea Mourinha da u redove Plavaca dovede Radamela Falcaa, Roberta Lewandowskog ili Diega Costu su propala, pa Specijalni dobru priliku za posao vidi u 27-godišnjem bh. napadaču, koji je uz sve jeftinija opcija od pomenutog trojca.

Fernando Torres, Samuel Eto’o i Demba Ba nisu uspjeli postići dovoljno golova prema mišljenju Mourinha u dosadašnjem dijelu sezone, pa Portuglacem očajnom traži pojačanje u napadu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prema pisanju istog medija Džeko se bori za minutažu u Cityju, te rijetko susrete počinje u prvoj postavi.

London Evening Standard navodi i podatak da je Džeko City koštao 27 miliona funti kada je stigao na Etihad, te da je u 131 nastupu od kojih je u 54 slučaja ušao sa klupe postigao 50 golova.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.