"Edin Džeko je najbolji napadač Serie A"
Foto: EPA

Juan Jesus hvali Džeku

"Edin Džeko je najbolji napadač Serie A"

M. Šljivak

Brazilski fudbaler Juan Jesus vjeruje kako je Edin Džeko najbolji napadač Serie A.

Jesus je veoma pohvalno govorio o bh. napadaču za kojeg vjeruje da je najbolji u Italiji.

"Zaista je veliki broj fantastičnih napadača u Italiji. Imena Callejona, Higuaina, Belottija dovoljno govore, ali Edin Džeko je definitivno najjači i najbolji. Iako je ogroman, veoma je pokretan i najbolji je u Italiji", rekao je Jesus, koji također ističe kako gleda video svakog napadača protiv kojeg igra.

"Većinom odgledam video napadača. Pratim njihove pokrete i ovi koje sam nabrojao su zaista fantastični. Ipak, Džeko je ispred svih. Također, iznenadili su me Massimo Maccarone, koji se odlično kreće, te Mauro Icardi koji koristi svaki centimetar prostora, kako bi stvorio razliku", rekao je Juan Jesus.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj brazilski defanzivac je u Italiji od 2011. godine kada je potpisao za Inter, ali je od 2016. godine u Romi gdje se nalazi na posudbi.

Džeko je ove sezone u prvenstvu Italije postigao 19 pogodaka i uz Gonzala Hiugaina je prvi strijelac lige.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi