Edin Džeko jedna od želja Thomasa Tuchela

Dijamantna želja Milionera

Edin Džeko jedna od želja Thomasa Tuchela

Borussia Dortmund je već potvrdila da će Jurgen Klopp, sadašnji trener Milionera, na kraju sezone napustiti klupu ovoga kluba, a da će njega naslijediti Thomas Tuchel.

Stručnjak koji će od naredne sezone Bundeslige sjediti na klupi kluba iz Vestfalije već polako počinje sastavljati prve igračke kockice svog novog tima. U tim željama Tuchel ima i onu jednu "dijamantnu". Naime, Tuchel bi u žuto-crnom dresu BVB-a rado vidio nekada najboljeg strijelca njemačke Bundeslige, kapitena fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i člana Manchester Cityja, Edina Džeku. Ovu vijest danas je prenijelo online izdanje njemačkog lista Bild.

Najbolji strijelac u historiji naše izabrane vrste spominjao se kao moguće pojačanje Borussije još i ranije, a u igri su prema tadašnjem pisanju engleskih i njemačkih medija bila razne opcije, od razmjene igrača, posudbe do totalnog otkupa Džekinog ugovora.

Tuchelu su itekako poznate Džekine kvalitete, ali njih zna i Klopp, koji je isto tako rekao mnogo lijepih stvari o našem napadaču. Obzirom da se špekuliše da bi upravo Klopp mogao sjesti na klupu Građana od naredne sezone pitanje je hoće li ovaj njemački stručnjak tako lako Džeku prepustiti klubu kojeg trenutno vodi?

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.