Edin Džeko naredne sedmice potpisuje za Romu?
Foto: EPA

Roma i Manchester City blizu pronalaženja zajedničkog jezika

Edin Džeko naredne sedmice potpisuje za Romu?

A. Beganović

Bosanskohercegovački reprezentativac i napadač Manchester Cityja, Edin Džeko, nalazi se na korak do prelaska u Romu.

Saga oko trnsfera Edina Džeke iz Manchester Cityja u Romu mogli bi biti završena početkom naredne sedmice, pišu danas italijanski mediji.

Navodno je Džeko dogovorio sve uslove za potpisivanje ugovora sa Romom, a kako pišu italijanski mediji, i klubovi su blizu pronalaženja zajedničkog jezika.

Građani su spremni spustiti cijenu sa početnih 30 miliona eura na 24, dok su iz rimskog kluba spremni za našeg napadača izdvojiti 22 miliona eura. Problem je, dakle, u 2 miliona eura, no italijanski mediji su uvjereni da će dogovor biti postignut, te da će Džeko početkom naredne sedmice pojačati Romu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Džeko je bio važan faktor za City u osvajanju titula, ali prošle sezone nije puno igrao kod Manuela Pellegrinija, a jasno mu je da ga ni u narednoj sezoni Čileanac neće ‘pripaziti’.

Naš reprezentativac je u dresu Cityja odigrao 130 utakmica i postigao je 50 golova. Prethodno je bio član Wolfsburga, Teplica i Željezničara, gdje je i počeo karijeru. Najbolji je strijelac bh. reprezentacije s 42 gola u 72 nastupa.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti