Edin Džeko od ljeta na San Siru?
Foto: EPA

Umjesto Carlosa Bacce

Edin Džeko od ljeta na San Siru?

M. Šljivak

Bh. reprezentativac Edin Džeko karijeru bi mogao nastaviti u Milanu.

Kako navodi Gazzetta dello Sport, Rossoneri su zainteresovani za angažovanje Džeke, usprkos njegovoj slaboj sezoni u dresu Rome.

Džeko bi na San Siro stigao kao eventualna zamjena za Carlosa Baccu. Fantastični Kolumbijac je dobio nekoliko ogromnih ponuda iz Kine i izvjesno je da tamo nastaviti karijeru.

Kao prva opcija za njegovu zamjenu spominje se Džeko. Gazzetta dello Sport tvrdi kako bi Edin Rossonere koštao oko 12 miliona eura uz godišnju platu između četiri i pet miliona eura.

Pored Džeke, u Milanu se sve češće spominje mogući povratak Zlatana Ibrahimovića u klub, no čini se kako od toga neće biti ništa.

Džeko je proteklog ljeta stigao u Romu iz Manchester Cityja, ali se u Rimu nije pokazao kao pojačanje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Odigrao je bh. reprezentativac ove sezone ukupno 38 utakmica za Vučicu, a postigao je 10 pogodaka uz šest asistencija.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi