Edin Džeko strijelac u novoj Rominoj pobjedi
FOTO: EPA

Prekinuo golgeterski post

Edin Džeko strijelac u novoj Rominoj pobjedi

Roma je večeras kao gost savladala Carpi rezultatom 3:1 u okviru 25. kola Serije A.

Prvo poluvrijeme donijelo je jako loš fudbal, a prva i jedina velika prilika viđena je tek u 44. minuti. Džeko je lijepo proslijedio loptu do Salaha, koji je izbio pred golmana Carpija. Egipćanin je dobro odreagovao, ali nije imao sreće jer je pogodio samo prečku.

U drugom poluvremenu Roma je zaigrala bolje i u prednost je došla u 56. minuti. Digne je sjajnim udarcem savladao Beleca za vodstvo Rimljana od 1:0, da bi samo pet minuta nakon toga Lasagna poravnao na 1:1 nakon greške Rudigera.

Roma je ubacila u brzinu više i u finišu utakmice uspostavila pravu terensku inicijativu. Opsada gola Carpija isplatila se u 84. minuti, kada je Edin Džeko na asistenciju Salaha pogodio za novo vodstvo Rome. Egipćanin je lijepo proigrao našeg reprezentativca, koji je prekinuo golgeterski post i postigao svoj četvrti gol u sezoni.

Već u narednom napadu, Mohamed Salah je nakon dvije asistencije postigao i pogodak za 3:1, kojim je utakmica i definitivno riješena. 

Edin Džeko je u pobjedi Rome odigrao svih 90 minuta i to na zaista visokom nivou, dok je Miralem Pjanić u igru ušao na početku drugog poluvremena. Treći bh. reprezentativac Ervin Zukanović nije dobio priliku za igru.

Za Romu je ovo bila četvrta uzastopna ligaška pobjeda, a ukupno 13. u sezoni. Ekipa Luciana Spallettija je sada na trećem mjestu sa bodom, ali i utakmicom više u odnosu na Fiorentinu.

Seria A, 25. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Carpi - Roma 1:3







Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi