Edin Husić prelazi u Osijek

Vraća se u HNL

Edin Husić prelazi u Osijek

Edin Husić, iskusni 29-godišnji vezni fudbaler, već nekoliko dana nalazi se na probnom radu u hrvatskom prvoligašu Osijeku. 

Ugovor sa pretposljednjim timom HNL-a Husić bi trebao potpisati u narednim danima, a prema riječima trenera Tomislava Rukavine mogao bi biti veliko pojačanje za Osijek u drugom dijelu sezone.

"Riječ je o iskusnom i kvalitetnom veznjaku s više od stotinu utakmica u HNL-u. Vidi se da je imao nešto dužu stanku i da trenutno nije u optimalnom stanju, ali je dobar igrač, nema dvojbe. Stoga ću Upravi predložiti da ga angažujemo barem do ljeta", kazao je Rukavina.

Husić je tokom dosadašnje karijere nosio dresove Gradine, Dinama, Orašja, Cibalije, Karlovca, Sarajeva, Zvijezde, Slobode i San Antonio Scorpionsa. Za reprezentaciju BiH odigrao je dvije utakmice. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.