Edin Višća na korak do Seville

Sprema se veliki transfer

Edin Višća na korak do Seville

Bh. reprezentativac Edin Višća bi od naredne sezone mogao nositi dres Seville, javljaju brojni turski mediji.

Višća sa svojim Basaksehirsporom igra sjajnu sezonu u Super ligi, a već dugo se spominje njegov odlazak iz Istanbula.

Iako se do sada najviše dovodio u vezu sa prelaskom u Bundesligu, čini se da bi Višća lako mogao put Primere, obzirom da je Sevilla vrlo ozbiljan kupac.

Na Ramon Sanchez Pizjuanu su mišljenja da je bivši fudbaler Željezničara jedan od najboljih ofanzivaca u Turskoj, a za njegovo dovođenje spremni su platiti četiri miliona eura obeštećenja.

Prema pisanju turskih medija, transfer Višće u Sevillu je veoma izvjestan, a navodno su se klubovi već uspjeli dogovoriti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Edin Višća je ove sezone odigrao 30 utakmica u Super ligi, a postigao je 14 pogodaka uz pet asistencija, što su sjajne brojke za fudbalera koji ne igra na poziciji klasičnog napadača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi