"Edinov prvi gol je među najboljima koje ćete vidjeti"
Foto: EPA

ESPN uvrstio Džeku i Pjanića u tim kola

"Edinov prvi gol je među najboljima koje ćete vidjeti"

Sinoć je na Stamford Bridgeu odigran susret trećeg kola grupne faze Lige prvaka između Chelseaja i Rome. Bila je to odlična utakmica, a briljantni Edin Džeko je pružio sjajnu partiju i postigao dva gola za Vučicu.

Njegov prvi gol, nakon Faziovog pasa, će se sigurno dugo prepričavati, a ugledni ESPN je našeg napadača uvrstio u najbolji tim trećeg kola Lige prvaka. Uz Džeku svoje mjesto u najboljem timu je našao i naš Miralem Pjanić, strijelac sjajnog gola za Juventus u pobjedi Stare dame nad Sportingom rezultatom 2:1.

Novinar ESPN-a Nick Ames je izvedbu napadača Rome, prokomentarisao na sljedeći način:

"Prvi gol Džeke za Romu na Stamford Bridgeu je među najboljima koje ćete vidjeti ove sezone u Ligi prvaka. Bio je to jedan od najboljih lijevih voleja, nakon što je perfektno procijenio dugi pas Federica Fazija. On je ovim golom izjdnačio rezultat iako se činilo da Chelsea pri rezultatu 2:0 lagano zatvara utakmicu. Nedugo nakon toga je postigao i još jedan, 'tipičniji' gol. Roma nije uspjela zadržati vodstvo i upisati pobjedu, ali je Džekina partija bila od ključne važnosti u ovom remiju".

"Pjanić je jedan od najboljih izvođača slobodnih udarac u Evropi i ponovo je to dokazao sinoć. Sjajno je uputio nezaustavljiv udarac kojim je poravnao rezultat i postavio 'platformu' svojoj ekipi da kasnije dođe do pobjede. Imao je veliki uticaj i na igru svoje ekipe, ali njegov gol iz slobodnjaka nije mogao doći u bolje vrijeme", istakao je Ames kada je Pjanićeva izvedba u preokretu Juventusa u pitanju.

Kada je ESPN-ov, ili tačnije Amesov, tim kola Lige prvaka u pitanju odabrani su sljedeći igrači:

Golman: Hugo Lloris (Tottenham).

Odbrana: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), John Stones (Manchester City), Rashad Sadygov (Qarabag), Aleksandar Kolarov (Roma).

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Vezni red: David Luiz (Chelsea - igrao na poziciji centralnog veznog), Harry Winks (Tottenham), Miralem Pjanić (Juventus).

Napad: Lionel Messi (Barcelona), Quincy Promes (Spartak Moskva), Edin Džeko (Roma).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi