Desni bočni Slobode za SportSport.ba

Efendić: U revanšu moramo imati više hrabrosti

D. Kurbegović

Fudbaleri Slobode u prvoj utakmici prvog pretkola Evropske lige remizirali su 0:0 protiv izraelskog Beitara. Za Tuzlake je najbitnije bilo danas da ne prime gol, a u tome su uspjeli, iako ostaje žal, što makar jedna lopta nije završila u mreži gola Beitara.

Odbrana je funkcionisala veoma dobro, a svoju standardnu rolu je imao desni bočni Samir Efendić, koji je odigrao veoma dobro. Nakon utakmice za SportSport.ba. dao je svoje viđenje utakmice, te očekivanja od uzvrata u Izraelu.

"Bila je veoma teška utakmica po teškom vremenu, mislim da je na kraju rezultat bio najrealniji, mogli smo postići, ali i primiti gol, ali svakako je bolje kad se ne primi gol. Morali smo danas igrati iza lopte, jer nismo dovoljno poznavali protivnika, gledali smo neke utakmice, ali to nije bilo dovoljno. U momentima je djelovalo kao da smo pali na terenu,ali čekali smo kontru kao i oni  na kraju mogu kazati da je bila fer i korektna utakmica" ističe Efendić.

U uzvratu će pasti odluka o prolasku u drugo pretkolo Evropske lige.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Organizovanom igrom s malo više hrabrosti prema naprijed, mislim da možemo napraviti jedan dobar rezultat, a postizanje gola bi nas približilo narednom krugu. Na kraju zahvalio bi se publici iz Zenice i Tuzle, koja nas je bodrila na Bilinom polju i veliko hvala na svemu danas. Nadam se da smo im se odužili današnjom igrom i borbenošću" kazao je Efendić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi