Eidur Gudjohnsen potpisao za Shijiazhuang

Islanđanin u Kini

Eidur Gudjohnsen potpisao za Shijiazhuang

Nekadašnji fudbaler Chelseaja Eidur Gudjohnsen će karijeru nastaviti u Kini, tačnije u ekipi Shijiazhuang Ever Brighta.

Ovaj 36-godišnji veteran je prošlu sezonu proveo u Boltonu, a sa novim klubom je potpisao jednogodišnji ugovor. Gudjohnsen će tako postati još jedan slavni fudbaler koji će se okušati u Kini, nakon što su ovog ljeta svoje transfere u ovu azijsku zemlju dogovorili Paulinho, Demba Ba, ali i naši Zvjezdan Misimović i Sejad Salihović.

Eidur Gudjohnsen je vjerovatno najpoznatiji islandski fudbaler u historiji. Svoju bogatu karijeru počeo je 1994. godine u Valuru, odakle je sljedeće godine prešao u PSV.

U karijeri je najveći trag ostavi igrajući za Chelsea, za koji je u periodu od 2000. do 2006. godine nastupio u 186 utakmica, te postigao 54 gola.

Kasnije je igrao i za Barcelonu, Monaco, Tottenham, Stoke, Fulham, Aek, Club Brugge, Cercle Brugge i Bolton. Dres sa nacionalnim grbom je oblačio 79 puta, te je pri tome postigao 25 golova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.