Ekipa Rome naredne sezone u novom ruhu
Foto: EPA

U javnost procurile slike novog dresa Rome

Ekipa Rome naredne sezone u novom ruhu

Teme:

Roma je u nedjelju slavila veliku pobjedu nad Juventusom, te zadržala minimalne šanse da možda i dođe do titule prvaka Italije. Ipak realnija opcija je ta da će Rimljani sezonu završiti na drugom mjestu u Seriji A, a pobjeda nad Starom damom im je pomogla da zadrže prednost nad Napolijem koji ih, na trećoj poziciji, prati u stopu.

Kada se sve sabere, Roma je odigrala dosta uspješnu sezonu, a u narednu će rimska ekipa ući u novom ruhu.

Naime, u javnost su procurile slike novog dresa Rome. Najveća razlika između novog i dresa u kojem je Roma igrala ovu sezonu je u nijansama crvene i žute boje, a proizvođač sportske opreme Nike je i blago modifikovao grb kluba.

Crvena boja korištena na novom dresu je nešto svjetlija od trenutne, dok se isto može reći i za žute detalje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Najveća promjena u novoj opremi Rome, prema najavama, bi trebala biti u štucnama.

Naime, ekipa Rome bi u sljedećoj sezoni mogla nastupati u crnim štucanama, kao što je to bio slučaj u prvoj deceniji 21. vijeka.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi