Ekspanzija MLS-a: Stižu novi timovi i nevjerovatni stadioni

Stadioni izgledaju nevjerovatno

Ekspanzija MLS-a: Stižu novi timovi i nevjerovatni stadioni

M. Šljivak

Američka profesionalna fudbalska liga (MLS) iz sezone u sezonu konstantno napreduje.

Od amaterskog sporta kojeg je rijetko ko u SAD-u igrao, fudbal, odnosno soccer kako ga nazivaju, postao je izuzetno popularan i mnoge velike zvijezde bez puno razmišljanja prihvataju ponude klubova koji se takmiče u MLS-u.

Trenutno američka liga broji ukupno 20 klubova, koji su podijeljeni na Istočnu i Zapadnu konferenciju. Također, takmiče se i ekipe iz Kanade, ali bi u narednim godinama MLS mogao dobiti još nekoliko timova.

Mnogi već spremaju timove za ligu. Grade se vrhunski stadioni i mirno se čeka dozvola za nastup.

Uskoro ćemo u ligi gledati nove timove. Stadioni su spremni da ugoste ekipe Atlante, Minnesote i Los Angeles FC-ja, a mnoge druge sredine poput Detroita, Tampa Baya ili St.Louisa žele svoje timove u ligi.

Liga će kako stvari stoje doživjeti potpunu ekspanziju. Iz sezone u sezonu će biti sve više timova, a koliko se daje značaja fudbalu dovoljno govori činjenica i da veliki broj timova seli na nove stadione, kako bi se moglo primiti što više navijača.

Također, cilj je ligu napraviti što jačom, a Amrikanci vjeruju da bi u njoj u budućnosti mogli zaigrati najbolji fudbaleri svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi