Ekvador šokirao Gaučose, Čile bolji od Brazila
Foto: EPA

Loše otvaranje kvalifikacija Karioka i Gaučosa

Ekvador šokirao Gaučose, Čile bolji od Brazila

M. Šljivak

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine počele su sinoć u Južnoj Americi, a dvije najveće južnoameričke selekcije, Argentina i Brazil, doživjele su poraze.

Ekvador je šokirao Argentinu u Buenos Airesu, te je slavio pobjedu od 2:0.

Do pobjede su Ekvadorci stigli u samom finišu utakmice. Prvo je Erazo u 81. minuti pogodio za vodstvo od 1:0, da bi samo minut kasnije Caicedo završio sjajnu kontru za sigurnih 2:0 i pobjedu Ekvadora.

Čile je potpuno nadigrao Brazil, a na kraju je slavio s 2:0.

Nije imao Brazil mnogo šanse protiv raspoloženih Čileanaca. Ipak, do 72. minuti golova nije bilo, da bi mrežu gostujuće selekcije načeo Vargas za vodstvo od 1:0.

Sve dileme oko pobjednika riješene su u 88. minuti. Lijepu akciju završio je Alexis Sanchez za potvrdu pobjede od 2:0.

Pobjede od 2:0 upisali su i Urugvaj nad Bolivijom, te Kolumbija nad Peruom, dok je Paragvaj golom Gonzaleza savladao na gostovanju Venecuelu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kvalifikacije za SP, 1. kolo:

Argentina - Ekvador 0:2 (Erazo 81', Caicedo 82')
Čile - Brazil 2:0 (Vargas 72', Sanchez 88')
Bolivija - Urugvaj 0:2 (Caceres 10', Godin 69')
Kolumbija - Peru 2:0 (Gutierrez 36', Cardona 90+4')
Venezuela - Paragvaj 0:1 (Gonzalez 84')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.