El Clasico se igra u novom terminu

Pomjeren datum

El Clasico se igra u novom terminu

E. Škorić

Utakmica 17. kola španske La Lige između Real Madrida i Barcelone neće se igrati u prvobitno zakazanom terminu.

Prvi ligaški El Clasico bio je planiran za 20. decembar, ali je pomjeren pošto Real Madrid igra na Svjetskom klupskom prvenstvu u tom periodu. SP za klubove održat će se od 6. do 16. decembra u Ujedinjenim Arapskim  Emiratima.

Tim Zinedinea Zidanea od 13. decembra će igrati polufinale ovog turnira, pa će El Clasico umjesto 20. biti odigran 23. decembra u 13 sati. 

Ovu informaciju objavio je ugledni španski list AS, a onda su je prenijeli i mnogi drugi mediji, pa je ubrzo postala i zvanična. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Poslije tri kola u novoj sezoni španskog prvenstva Barcelona ima devet bodova i na vrhu je tabele, dok je Real Madrid sedmi sa pet bodova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi