Eldar Hasanović u Kini

Kod Rusmira Cvike

Eldar Hasanović u Kini

E. Škorić

Bivši fudbaler Željezničara, Eldar Hasanović, pojačat će redove kineskog Daliana.

Hasanović je već nekoliko dana u Kini, a ubrzo će potpisati ugovor s klubom na čijoj klupi sjedi Rusmir Cviko, koji je nekada obnašao funkciju tim menadžera u Željezničaru.

Upravo je, na Cvikinu incijativu, Hasanović stigao u Kinu. Podsjećamo, u istom klubu je i Almir Seferović, kondicioni trener, kao i bivši direktor Želje Dželaludin Muharemović.

"Eldar bi u narednim danima trebao da potpiše ugovor s klubom u Kini, naravno ukoliko ne bude nepredviđenih problema, a mislim da neće. Naravno, veliku zahvalnost dugujemo Rusmiru Cviki, koji nije zaboravio naše ljude nakon što je našao angažman u Kini", kazao je menadžer Damir Bravo, koji je bio posrednik u ovom transferu.

Hasanović je igrao u Izraelu za drugoligašku ekipu Maccabi Shaarayima, a dosta uspjeha je nastupao na Grbavici i trenutno ima 27 godina, pa nema sumnje da je pred njim još nekoliko sezona kvalitetnog nogometa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi