Eldin Adilović postao slobodan igrač

Bivši napadač Čelika i Željezničara

Eldin Adilović postao slobodan igrač

D. Kurbegović

Nogometaši koji je u svojoj karijeri promijenio mnogo klubova, te bivši prvi strijelac Premijer lige 30-godišnji Eldin Adilović postao je slobodan igrač. Bivši napadač Čelika i Željezničara, dvije i po godine s uspjehom nastupa u 1.ligi Turske. Nakon što je nosio dres Samsunspora i Sanliurfaspora, početkom prošle sezone korpulentni napadač potpisao je za Kayseri Erciyesspor na godinu dana.

Nakon završetka sezone koju neće pamtiti po dobrom, budući da je zbog povrede propustio veći dio prvenstva, istekao mu je ugovor sa Kayserijom, te je postao slobodan igrač. On je u dresu ovog kluba u prošloj sezoni nastupio 16 puta postigavši četiri gola. Za SportSport.ba potvrdio je da je slobodan igrač, te da još ne zna gdje će nastaviti karijeru.

"Ugovor mi je istekao, imao sam problema s povredama u prošloj sezoni koju želim što prije zaboraviti. Imam nekoliko opcija iz Turske za nastavak karijere i nadam se da ću ostati u toj zemlji, jer sam se već navikao na život i stil nogometa u Turskoj. Vidjet ćemo šta će se desiti u narednom periodu, naravno da ću izabrati najbolju opciju, a iskreno se nadam da će me povrede zaobići u narednoj sezoni jer zdravlje je najbitnije za jednog nogometaša", ističe Adilović.

Posljednjih dana njegovo ime se spominje u kontekstu Čelika i tužbe, koja bi Zeničane navodno mogla ostaviti bez licence za narednu sezonu.

"Čuo sam da se svašta piše u posljednje vrijeme i da se moje ime veže za sve i svašta. Ja sam iz Čelika otišao prije pet godina i klub ima dug prema meni, koji nije sporan. Svoja potraživanja sam potražio regularno, ali niko me nije kontaktirao da se to riješilo na neki način. Ako neki misle da ću ja "izbaciti" Čelik iz lige ili dobivanja te licence, onda se grdno varaju. Ako bude došlo do toga, onda sam spreman oprostiti čitav dug koji imaju prema meni, kako bi Čelik igrao i sljedeću sezonu u Premijer ligi. Mnogi igrači su tužili i dobili klub zbog raznih osnova, ali ja nikad nisam niti ću biti problem što se tiče toga" kazao je za SportSport.ba Adilović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi