Elliot dobio poziv uprkos McClarenovom protivljenju

Irski golman iz Newcastlea

Elliot dobio poziv uprkos McClarenovom protivljenju

Rob Elliot je jedan od četvorice golmana koji je dobio poziv u reprezentaciju Irske za predstojeće utakmice baraža protiv Bosne i Hercegovine.

Golman Newcastlea je u subotu fantastično branio za svoj tim, koji je savladao Bournemouth rezultatom 1:0. Elliot je proglašen za igrača utakmice, a pohvalio ga je i trener Steve McClaren.

"Kada smo izgubili Darlowa i Krula, okrenuli smo se Elliotu koji je od prvog dana bio sjajan. U subotu je bio na svom nivou i donio nam je tri boda", rekao je McClaren, koji je jučer priznao da ne bi volio da njegov golman dobije poziv u reprezentaciju.

"Iskreno, nadam se da Martin O'Neill neće pozvati Elliota za utakmice protiv BiH. On nam je veoma važan i ne znamo šta bi bilo kada bismo ostali bez njega".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ipak, Elliot se očekivano našao na spisku Martina O'Neilla, koji će na iskusnog golmana računati u dvomeču protiv Zmajeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije