Emery: Zidane ima šansu da bude najbolji trener
FOTO: EPA

Smatra trener PSG-a

Emery: Zidane ima šansu da bude najbolji trener

Španski trener Unai Emery vjeruje da će Zinedine Zidane napraviti velike stvari u svojoj trenerskoj karijeri. 

Zidane je na klupi Real Madrida naslijedio Rafaela Beniteza i pod njegovim vodstvom 'kraljevski klub' je osvojio Ligu prvaka, a da je na pravom putu da napravi veliku karijeru uvjeren je i Unai Emery koji je preuzeo PSG.

"Real Madrid i Zidane su povezani na nevjerovatan način. Real Madrid zbog velike historije, a Zidane zbog toga što je legendarni fudbaler kluba. Prelazak u ulogu trenera nije jednostavan, ali Zidane je pokazao da je dobar stručnjak. Radi u jednom od najboljih klubova na svijetu, on je bio jedan od najboljih igrača na svijetu i nema sumnje da ima šansu da postane najbolji trener", kazao je Emery.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjećamo, Zidane je prethodno u periodu od 2014. do januara 2016. godine vodio Real Madrid Castillu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi