Emeryju puna podrška rukovodstva PSG-a

Ostaje na klupi

Emeryju puna podrška rukovodstva PSG-a

M. Šljivak

Unai Emery ostaće do kraja sezone trener PSG-a.

Iako se očekivalo kako će nakon nevjerovatne katastrofe u Barceloni i poraza od 6:1, Emery iz moralnih razloga podnijeti ostavku, to se nije desilo.

Španac će i pored ispadanja iz Lige prvaka ostati na klupi aktuelnog prvaka Francuske, a punu podršku mu je dao i predsjednik kluba Nasser Al-Khelaifi.

"Svi smo krivi za ispadanje, apsolutno svi, od predsjednika preko sportskog direktora, trenera i igrača", rekao je Al-Khelaifi, te je dodao:

"Razgovarao sam s njim prethodnih dana. On našem timu donosi veliki kvalitet i vjerujem u njega. Razgovaraćemo šta nam treba na ljeto. Ne može odmah postati najgori trener svijeta, a do prije nekoliko dana i prve utakmice s Barcelonom, bio je najbolji. Ima još ciljeva pred nama", rekao je predsjednik PSG-a.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Pariški tim sada ispred sebe ima takmičenje u francuskim Kupovima, te Ligue 1, gdje su tri boda iza vodećeg Monaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi