Emir Spahić igrač 31. kola Bundeslige prema izboru Kickera

Ovoga puta podigao je pravi prst

Emir Spahić igrač 31. kola Bundeslige prema izboru Kickera

Ekipa Bayer Leverkusena stigla je do značajne pobjede na gostovanju kod Nürnberga u borbi za četvrto mjesto koje naredne sezone vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, a dvostruki strijelac za tim Apotekara bio je kapiten bh. reprezentacije Emir Spahić.

Nakon što je ne tako davno bio na udaru njemačkih medija i tamošnje sportske javnosti zbog srednjeg prsta koji je pokazao fudbalerima Eintracht Braunschweiga, ovoga puta pouzdani bh. defanzivac dao je pravi razlog njemačkim kolegama da pišu o njemu. U duelu sa Nürnbergom, koji se bori za opstanak, Spahić je pokazao svoje golgeterske ali i trkačke kvalitete.

Sjajnim udarcem sa 17 metara Spahić je svojim  prvim golom u Bundesligi goste doveo u vodstvo od 0:1, a deset minuta prije  kraja utakmice kapiten je u sjajnom šprintu istrčao kontru zajedno sa Samom koji ga je uposlio za treći gol Leverkusena u ovom meču.

Dva gola na veoma važnom meču za Bayer Spahiću su donijeli titulu najboljeg fudbalera 31. kola Bundeslige prema izboru Kickera, a njemačke kolege su prilikom argumentovanog pisanja razloga zbog kojih je kapiten fudbalske reprezentacije BiH zaslužio titulu najboljeg pojedinca u prošlom kolu šaljivo napisale da je defanzivac tima iz Leverkusena ovoga puta prilikom proslave jednog od golova podigao pravi prst. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije