Emir Spahić kandidat za "otpis" među Apotekarima

Prema pisanju Kickera

Emir Spahić kandidat za "otpis" među Apotekarima

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i član Bayer Leverkusena, prema pisanju Kickera, jedan je od tri igrača kojima bi se Apotekari mogli zahvaliti na saradnji u narednom periodu.

Nakon 25-godišnjeg Philippa Wollscheida, kao drugog kandidata za "otpis" ugledni njemački list vidi bh. defanzivca, a to obrazlaže na sljedeći način:

"Bosanac koji će za dvije sedmice proslaviti svoj 34. rođendan, je drugi kandidat za 'precrtavanje' na listi. Nakon jedne dobre debitantske sezone, dolaskom Papadopoulosa, njegov status je upitan. Pitanje je da li će se fudbaler kojem sljedećeg ljeta ističe ugovor, a koji iza sebe ima 77 reprezentativnih nastupa, zadovoljiti sjedenjem na klupi. Konkretne ponuda za fudbalera koji je učestovao na proteklom Svjetskom prvenstvu još uvijek nije stigla".

Treći kandidat za "otpis" u redovima Bayera pored Spahića i Wollscheida je 25-godišnji Robbie Kruse.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Jedno je sigurno. Apotekari se neće zahvaliti na saradnji i Wollscheidu i Spahiću, biće to jedan od njih dvojice. Spahić je rutiner, pred kraja karijere, dok dvostruki reprezentativac Njemačke još uvijek može napredovati u svojoj karijeri", piše Kicker.

Biće zanimljivo pratiti razvoj ove situacije do kraja prelaznog roka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.