Emre Mor izabrao Inter

Stiže na posudbu iz Dortmunda

Emre Mor izabrao Inter

E. Čaušević

Italijanski mediji prenijeli su danas da je mladi turski fudbaler Emre Mor odlučio karijeru nastaviti u Seriji A.

Već desetak dana spekulise se o tome gdje bi Mor mogao nastaviti svoju karijeru, a najviše se se za njegov potpis borili Napoli i Milan. No, prema pisanju medija na Apeninima ovaj mladi turski napadač je odlučio da će narednu sezonu provesti na posudbi u Interu.

Inter će Dortmundu platiti dva miliona eura za posudbu, te će najvjerovatnije na kraju sezone otkupiti njegov ugovor za deset miliona eura. Ovaj 20-godišnji igrač oduševio je igrama u Dortmundu u kojem i nije bili previše standardan.

U njemački tim Mor je stigao iz danskog Nordsjallanda prošlog ljeta. Međutim, jasno je poručio čelnicima Dortmunda da želi da ide na posudbu ukoliko neće u narednoj sezoni imati pristojnu minutažu. Iako ga je silno želio Napoli prema svemu sudeći Mor je na kraju odlučio da izabere Inter.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi