Engleska bez problema, Slovenija srušila Švicarsku

Odigrane utakmice drugog kola u grupi D

Engleska bez problema, Slovenija srušila Švicarsku

Utakmice drugog kola kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francusku u okviru grupe E igrane su večeras. 

Engleska je na Wembleyu ugostila reprezentaciju San Marina. Nakon prvih 45 minuta susreta domaćin je imao dva gola prednosti. Engleska je povela golom Jagielke u 25. minuti susreta nakon asistencije Millnera. U samom finišu prvog poluvremena domaćin je golom sa bijele tačke, Wayena Rooneya došao do drugog gola. 

Na samom startu drugog poluvremena Engleska je došla i do trećeg gola, a strijelac je bio Welbeck u 49. minuti susreta. Četvrti gol za Englesku postigao je Townsend u 72. minuti susreta. Peti gol San Marino je primio u 78. minuti susreta, a sopstvenu mrežu zatresao je Della Valle. 

Litvanija je na svom terenu dočekala reprezentaciju Estonije. Nakon prvih 45 minuta susreta nije bilo golova. Domaćin je do vodstva ipak stigao u 76. minuti susreta, a strijelac je bio Mikoliunas. 

Slovenija je na svom terenu dočekala reprezentaciju Švicarske. Nakon prvih 45 minuta susreta nije bilo golova. Slovenci su do vodstva došli u 79. minuti utakmice, a strijelac je bio Milivoje Novaković sa bijele tačke. 

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, grupa E, 2.kolo: 

Engleska - San Marino 5:0 (Jagielka 25, Rooney 43-pen, Welbeck 49, Townsend 72, Della Valle 78-ag)
Slovenija - Švicarska 1:0 (Novaković 79-pen)
Litvanija - Estonija 1:0 (Mikoliunas 76)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.