Engleska nadigrala Litvu, pobjede Slovenije i Švicarske

Kvalifikacije za EP, grupa E

Engleska nadigrala Litvu, pobjede Slovenije i Švicarske

Večerašnjim utakmicama nastavljene su kvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvo u fudbalu, a svoju snagu u grupi E demonstrirala je reprezentacija Engleske.  

Engleska je na domaćem terenu savladala Litvu rezultatom 4:0 i tako upisala petu pobjedu u grupi E. Za trijumf izabranika Hodgsona pobrinuli su se Rooney, Welbeck, Sterling i Kane kojem je ovo bio prvijenac u dresu s državnim grbom. 

Kada su u pitanju ostale utakmice iz ove grupe, Slovenija se protiv San Marina raspucala tek u nastavku utakmice. Iličić je u 10. minuti doveo svoj tim u vodstvo, ali to je bilo sve od golova u prvih 45. minute igre. U nastavku, u samo tri minute Slovenija završava priču protiv slabašnog San Marina.

Kampl je u 49. minuti pogodio za 2:0, da bi minut kasnije Struna postigao treći gol na utakmici. Već u 52. minuti novi gal za Slovence, strijelac je ovoga puta bio iskusni Novaković. Lazarević je u 73. minuti povosio na 5:0, da bi konačan rezultat deset minuta kasnije postavio Ilić. 

Pobjedu je ostvarila i Švicarska, savladavši Estoniju sa 3:0. Radost domaćim navijačima već u sedmoj minuti donio je Schar, a na novi pogodak Švicarske čekalo se do 27. minute. Mrežu Estonije pogodio je Xhaka, a konačnih 3:0 postavio je Seferović. Vrijedi istaći da je asistent kod sva tri pogotka bio Shaqiri.

Engleska se nakon pobjede nalazi na liderskoj poziciji grupe E, na drugom mjestu je Slovenija, dok treće mjesto zauzima Švicarska. 

Kvalifikacija za EP, grupa E:

Engleska - Litva 3:0
Slovenija - San Marino 6:0
Švicarska - Estonija 3:0

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.