Engleska neubjedljiva, petarde Crne Gore i Rumunije

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Engleska neubjedljiva, petarde Crne Gore i Rumunije

Završene su četiri utakmice današnjeg programa kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

U okviru grupe F, Engleska je na Wembleyju ugostila Maltu protiv koje je slavila sigurnu, ali ne pretjerano ubjedljivu pobjedu rezultatom 2:0. Oba gola postignuta su u prvom poluvremenu a pogađali su Sturridge u 29. i Alli u 38. minuti. Mogli su Englezi danas upisati i mnogo veću pobjedu, ali je na golu Malte briljirao golman Hogg.

Odličnu utakmicu odigrala je Crna Gora koja je u Podgorici savladala Kazahstan sa čak 5:0. Domaći su u prvom poluvremenu postigli samo jedan gol a on je djelo Tomaševića iz 24. minute.

U nastavku utakmice su se Crnogorci u potpunosti raspucali i do vrha napunili mrežu gostiju. Vukčević je u 59. pogodio za 2:0, da bi na 3:0 povisio Jovetić pet minuta kasnije. Bećiraj je u 73. minuti postigao četvrti gol, da bi Savić u 78. postavio konačan rezultat utakmice.

Jednako ubjedljiva i sigurna bila je i Rumunija koja je također sa 5:0 savladala Armeniju u Yerevanu. Domaći su već na startu upali u prave probleme jer je Malakyan skrivio jedanaesterac i dobio crveni karton, a Rumunija je preko Stancua povela sa 1:0 u 4. minuti. Već u 12. minuti bilo je 3:0 za furioznu Rumuniju, a pogađali su Popa i Marin. Rezultat prvog poluvremena postavio je Stanciu u 29., da bi Chipciu u 60. pogodio za 5:0. Rezultat se do kraja nije mijenjao, pa su Rumuni došli do prve pobjede u ovim kvalifikacijama.

Jedino iznenađenje dana priredio je Azerbejdžan koji je minimalno savladao Norvešku. Strijelac jedinog pogotka na utakmici bio je Medvedev u 11. minuti.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kvalifikacije za SP:

Engleska - Malta 2:0
Crna Gora - Kazahstan 5:0
Azerbejdžan - Norveška 1:0
Armenija - Rumunija 0:5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi