Engleski mediji: Essien karijeru nastavlja u Hrvatskoj?

Pregovara s Rijekom

Engleski mediji: Essien karijeru nastavlja u Hrvatskoj?

E. Čaušević

Nekadašnji fudbaler Chelseaja, Michael Essien, uskoro bi se mogao vratiti u Evropu i to u naše susjedstvo.

Essien je od prošlog ljeta slobodan igrač jer su čelnici Panathinaikosa odlučili da mu neće ponuditi novi ugovor. Iako je bio na korak od odlaska u Australiju na kraju ovaj nekadašnji igrač Chelseaja nije uspio da pronađe novi angažman.

Kako prenose engleski mediji, Essien bi svoju karijeru mogao da nastavi u Hrvatskoj. Navodno, nekadašnji igrač Chelseaja pregovara sa čelnicima Rijeke, te nije isključeno da u narednim danima potpiše za ovaj klub.

Rijeka ove godine želi da prekine dominaciju zagrebačkog Dinama u domaćem prvenstvu, te da dođe do titule. Sigurno je da će Essien pomoći svojim iskustvom hrvatskoj ekipi ukoliko odluči da svoju karijeru nastavi u ovom klubu.

Essien je pored Chelseaja u svojoj bogatoj karijeri nastupao za Bastiju, Lyon, Real Madrid i Milan, dok je u dresu Gane nastupio 58 puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi