Engleski velikan propustio za 'siću' dovesti Saula Nigueza
Foto: EPA

Manchester United prije tri godine odbio dovesti Španca

Engleski velikan propustio za 'siću' dovesti Saula Nigueza

Saul Niguez je "procvjetao" u dresu mlade selekcije Španije na Evropskom prvenstvu do 21 godine, a njegov hat-trick protiv Italije je svima ostao u pamćenju.

Nakon sjajnih partija 22-godišnji veznjak se našao na radaru mnogih evropskih velikana. Niguez već neko vrijeme odlično igra i u dresu Atletico Madrida, a pojavile su se špekulacije da je Barcelona zainteresovana dovesti ovog talentovanog fudbalera na Nou Camp.

Ipak, čini se da Niguez nije zainteresovan za transfer u Barcu, a jedan engleski velikan će sigurno žaliti što mladog Španca nije doveo u svoje redove kada je za to imao priliku.

Naime, 2014. godine, tada 19-godišnjeg Nigueza, koji je sezonu prije toga bio na posudbi iz Atletica u Rayo Vallecanu, su njegovi predstavnici ponudili Manchester Unitedu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na Old Traffordu su takav prijedlog glatko odbili i propustili sjajnog Nigueza dovesti u svoju ekipu za mnogo maje novca nego što je njegova sadašnja cijena.

Naime, vjeruje se da u Atleticu ne žele prodati Nigueza za manje od 70 miliona funti, dok je prije samo tri godine njegova vrijednost, prema transfermarktu, iznosila oko 7,5 miliona eura.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi