Englezi preko Turske do finala EP-a
Foto: uefa.com

Kadeti Engleske u finalu

Englezi preko Turske do finala EP-a

E. Čaušević

Kadetska reprezentacija Engleske plasirala se u finale Evropskog prvenstva koje se igra u Hrvatskoj.

Prva polufinalna utakmica Evropskog prvenstva za uzrast do 17 godina odigrana je danas u Zaprešiću gdje su se sastali Turska i Engleska. Meč su odlično otvorili Englezi koji su već u 11. minuti poveli sa 1:0, a mrežu Turske zatresao je Hudson-Odoi.

U samom finišu prvog poluvremena vidjeli smo još dva gola. Prvo je u 37. minuti Sancho udvostručio prednost Engleske, a onda je Kesgin smanjio na 2:1, te je vratio nadu Turcima da mogu do finala.

U drugom poluvremenu Turska je svim silama pokušala da dođe do izjednačenja, propustili su nekoliko dobrih prilika, no ostalo je 2:1 za Englesku čiji igrači su znali proslaviti plasman u finale. U drugom polufinalu večeras se sastaju Španija i Njemačk

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi