Enner Valencia napravio iznenađujući transfer
Foto: EPA

Karijeru nastavlja u Meksiku

Enner Valencia napravio iznenađujući transfer

Ekvadorski fudbaler Enner Valencia odlučio je svoju karijeru nastaviti u Meksiku.

Ovaj fudbaler West Hama, koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Evertonu, prešao je u Tigres s kojim je dogovorio saradnju u još uvijek nepoznatim okolnostima.

Iako finansijski detalji transfera nisu procurili u javnost, špekuliše se da je West Ham njegovom prodajom zaradio pet miliona eura, što znači da su Čekićari mnogo izgubili na njemu s obzirom da su ga 2014. godine platili 15 miliona.

Valencia već ima iskustva igranja u Meksiku jer je upravo iz te države stigao u West Ham. Ekvadorac je s mnogo uspjeha nastupao za Pachucu, a igrao je još za Emelec i Caribe u svojoj domovini.

Za reprezentaciju Ekvadora je Enner Valencia odigrao 38 utakmica i postigao je 20 golova, a proslavio se odličnim partijama na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi