Enrique ljut: Kakav kraj ere kluba?
Foto: EPA

Trener Barcelone ljut na novinare

Enrique ljut: Kakav kraj ere kluba?

M. Šljivak

Barcelona je sinoć protiv Leganesa stigla do teška tri boda kojima su ostali u igri za šampionsku titulu u La Ligi.

Penal kojeg je pogodio Lionel Messi u finišu meča donio je Kataloncima pobjedu od 2:1, a trener tima s Nou Campa Luis Enrique je priznao kako mu je u glavi utakmica s PSG-om, gdje su poraženi s 4:0.

Također, o svojoj budućnosti u klubu još uvijek nije donio odluku.

"Nisam se još odlučio. To sigurno neće utjecati na naše utakmice. Ne bih rekao da je ovo kraj jedne ere kluba, kako vi novinari to kažete, jer to samo pesimisti mogu reći. Igramo još u tri takmičenja, kakav kraj ere?", pita se trener Barce, te dodaje:

"Istina je da smo u Ligi prvaka u izuzetno teškoj situacji. Utakmica s PSG-om mi je svaki dan u glavi, ali ima još da se igra. Moramo pokušati da napravimo što više možemo do kraja sezone i nikakva moja odluka neće utjecati na tim", istakao je Luis Enrique.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovom stručnjaku ugovor s Barcom ističe na kraju sezone, a kao potencijalne zamjene spominju se Jorge Sampaoli i Ronald Koeman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi