Enrique: Ne vidim svrhu Superkupa, zašto se igra?!
FOTO: EPA

Trener Barcelone

Enrique: Ne vidim svrhu Superkupa, zašto se igra?!

Barcelonin trener Luis Enrique uputio je oštre kritike i doveo u pitanje vrijednost Superkupa.

Katalonski klub je savladao Sevillu sa 5:0 u dvomeču i tako osvojio prvi trofej u novoj sezoni, međutim nakon kurtoaznog 'Osvojiti trofej je vrlo važno' trener Luis Enrique je imao šta reći u izjavi za medije.

"Svi volimo trofeje i igru koju vidimo zbog borbe za njih, ali ne razumijem zašto se igra Superkup. Jedan je tim osvojio Primeru i Kup kralja, u čemu je onda smisao Superkupa? Svakako da je to 'posao', ali za mene nema smisla", kazao je Enrique. 

Enrique je dodao da bi, ako se već igra, trebalo da bude jedna utakmica.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ovo bi moglo biti komplikovano u budućnosti. Fudbal može da se zaglavi u prošlosti zbog zastarjelih metoda. Moramo da napredujemo, razvijamo se, igrači, treneri, pa tako i čelnici. Ako ne, onda je to sve glupost", zaključio je.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi