Enrique: Nećemo igrati drugačije bez Messija

Argentiac pauzira dva mjeseca

Enrique: Nećemo igrati drugačije bez Messija

Lionel Messi je zadobio povredu na jučerašnjoj utakmici šestog kola španske Primere protiv Las Palmasa i primoran je odsustvovati sa terena između šest i osam sedmica. 

Ponajbolji nogometaš današnjice je nakon samo deset minuta morao napustiti igru, a vijest o ozbiljnosti njegove povrede izazvala je veliku tugu u svlačionici Barcelone. 

"Svi smo tužni, za nas je ovo jako neugodna situacija. Mi smo uvjereni da ćemo izaći kao pobjednici, a povreda Messija nam je još jedan vid motivacije. Nećemo igrati drugačije bez Messija", izjavio je trener Luis Enrique za klupsku stranicu.

Busquets je svjestan koliko Messi znači njegovoj momčadi. 

"Pobjeda je važna, ali najgora vijest u svemu tome je povreda Messija. Nemamo sreće za povredama, a još uvijek ne možemo registrovati igrače", požalio se fudbaler Barcelone.

Messi će tako propustiti nekoliko bitnih utakmica koje ima katalonski klub, kao i duel kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Argentine i Brazila. U teškim trenucima veliku podršku putem društvenih mreža pružili su mu saigrači iz svlačionice. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.