Enrique: Nema zamjene za Xavija

Smatra trener Barcelone

Enrique: Nema zamjene za Xavija

Xavi Hernandez u subotu je odigrao svoju posljednju utakmicu u dresu Barcelone.

Legendarni vezni fudbaler karijeru će nastaviti u katarskom Al Saddu, a nakon oproštaja riječi hvale na njegov račun imao je i trener Luis Enrique. 

"Xavijev oproštaj je jedna od najboljih slika sezone. Nema zamjene za njega, jer nigdje ne postoje dva ista igrača i pokušat ćemo se adaptirati bez njega", izjavio je Enrique, koji je optimističan pred utakmice finala Lige prvaka i Kupa kralja. 

"Imamo dva finala do kraja, a kada vidim šta smo do sada uradili, optimističan sam. Uz podršku navijača pokušat ćemo da uzmemo triplu krunu", riječi su trenera katalonskog kluba. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vrijedi istaći da je Xavi na oproštaju pred skoro 100.000 navijača igrao od samog početka i sa kapitenskom trakom na ruci. Xaviju su počast odali i gostujući igrači Deportiva, koji su napravili špalir prilikom ulaska fudbalera Barcelone na teren.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.