Enrique: Neymar se ne krije na terenu

Trener Barcelone brani brazilskog igrača

Enrique: Neymar se ne krije na terenu

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone savladali su sinoć na domaćem terenu Sporting Gijon (6:0) u okviru 35. kola Primere.

Katalonska ekipa ovom pobjedom vratila se na lidersko mjesto Primere. Ponovo je blisao Luis Suarez koji je postigao četiri gola, dok su po jedan dodali Messi i Neymar.

Nakon utakmice trener Barcelone, Luis Enrique, izjavio je da je Neymar vrhunski fudbaler, te da nema potrebe da mediji pišu kako se on krije tokom utakmice.

"On ima sjajan karakter i nevjerovatan je fudbaler. Uvijek daje svoj maksimum i želi biti najbolji. Nikada se ne krije, uvijek se bori i pokušava da pomogne ekipi da igra što bolje. Navijači su skandirali njegovo ime i to sve govori", rekao je Enrique.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je dodao da su navijači važna karika ove ekipe, te da ih klub treba u onim situacijama kada je igračima potreban dodatni vjetar u leđa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi