Enrique pred PSG: Očekujem atraktivnu utakmicu

Trener Barcelone

Enrique pred PSG: Očekujem atraktivnu utakmicu

Fudbaleri PSG-a i Barcelone večeras će u Parizu igrati prvi meč osmine finala Lige šampiona.

Trener Katalonaca Luis Enrique očekuje veoma tešku utakmicu i poručuje da najveća opasnost po gol njegovoj ekipi dolazi od napadača PSG-a, Edinsona Cavanija.

"Cavanijeva statistika ove sezone je slična onoj koju je imao u Napoliju. On je sjajan napadač, radi sjajan posao u šesnaestercu. Samo nekoliko fudbalera može uraditi to što radi on. To je dobro za PSG, ali i za Cavanija koji je sigurno mnogo sretniji jer postiže više golova", rekao je Enrique pa se osvrnuo i na samu utakmicu.

"Poznavajući Emeryja, siguran sam da će oni početi veoma žestoko. Pokušat će izvršiti pritisak na nas. To će biti atraktivna utakmica. On je trener koji nas poznaje jako dobro. Ne znam postoji li trener koji je u više mečeva vodio timove protiv Barcelone. On perfektno zna šta ćemo mi raditi i to je opasno po nas. Nema dileme da je on jedan od najboljih trenera u Španiji i jedan od najuspješnijih u Evropi", rekao je Enrique.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo da večerašnji meč počinje od 20.45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi