Enrique preživio Atletico, Barcin trio srušio Madriđane
Foto: EPA

Barca bolja od Atletica

Enrique preživio Atletico, Barcin trio srušio Madriđane

E. Škorić

U derbiju 18. kola španske Primere Barcelona je savladala Atletico s 3:1.

Ovaj susret bio je jako važan za domaće. Posljednjih dana se dosta ružnih stvari dešavalo u Barci, priča se o navodnoj svađi trenera Luisa Enriquea i Lionela Messija, o ugroženoj atmofseri unutar svlačionice…

Ipak, uspjela je Barca večeras da savlada Atletico i da donekle ‘smiri situaciju’. Prvu šansu na večerašnjem susretu imao je Messi, ali je iskosa s desne strane, u devetoj minuti, pucao pored gola.

Katalonci su poveli u 13. minuti. Messi je uputio loptu u kazneni prostor, Suarez se spetljao, lopta je došla do Neymara, koji je u padu loptu poslao u mrežu Madriđana.

Minutu kasnije, nova dobra šansa za Barcelonu, ali je Moya odbranio udarac Jordija Albe. Neymar na ubačaj Suareza u 24. minuti glavom puca pored gola.

Domaćin je stigao do drugog gola u 35. minuti. Messi je prošao i prograo Suareza, a ovajs desetak metara loptu poslao iza leđa Moye. Do kraja prvog dijela Messi je još jednom pokušao, no ostalo je 2:0.

Messi je u 56. minuti skrivio penal nakon što je srušio Jesusa Gameza, a Mario Mandžukić je bio siguran s bijele tačke za svoj sedmi gol u prvenstvu, ukupno 15. u dresu Atletica.

Do kraja susreta i Messi je postigao pogodak, postavio konačnih 3:1, a sudija je imao puno posla jer je pokazao čak devet žutih kartona. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je sada na drugom mjestu sa 41 bodom, dok trećeplasirani Atletico ima 38 bodova. Vodeći Real uz utakmicu manje ima 42 boda. 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti