Enrique razočaran: Preuzimam odgovornost za poraz
Foto: EPA

Trener Barcelone

Enrique razočaran: Preuzimam odgovornost za poraz

Razočarani Luis Enrique preuzeo je na sebe odgovornost nakon blamaže na Parku prinčeva protiv Paris Saint-Germaina (4:0).

Četiri gola u Ligi prvaka katalonski klub nije primio od 2013. godine, a podatak koji daje male nade timu Luisa Enriquea je da nijedan tim u elitnom klupskom takmičenju nije preokrenuo zaostatak od četiri gola. 

"U prvom poluvremenu bile su dvije faze. Na startu su oni bili bolji, onda smo mi u narednih 15 minuta imali više akcija. U drugom dijelu pokušali smo da promijenimo sistem 4-2-3-1, sa Messijem u centru, ali to nije donijelo rezultata", izjavio je Enrique nakon utakmice.

Enrique je istakao da je upravo on krivac za poraz.

"Ako ćemo da tražimo krivce i one u koje ćemo da uperimo prst, onda sam to ja, jer su ovo isti oni igrači koju su dobili mnogo drugih mečeva prije ovoga. Ostala nam je druga polovina ovog okršaja. Biće komplikovano, ali možemo da sanjamo da će scenario biti obrnut", istakao je trener Barcelone.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Uzvratni susret će biti odigran 8. marta na Nou Campu. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi