Enrique: Zaslužili smo da pobijedimo Real

Trener Barcelone

Enrique: Zaslužili smo da pobijedimo Real

Barcelona i Real Madrid odigrali su jučer na Nou Campu neriješeno u velikom derbiju španskog šampionata. 

Katalonski klub je do prednosti došao u 53. minuti golom Luisa Suareza, međutim do kraja utakmice Real je uspio izjednačiti i tako u Madrid se vratiti sa jednim bodom. 

Nakon utakmice Barcelonin trener Luis Enrique je rekao da je njegova ekipa zaslužila da pobijedi.

"Bili smo bolji u drugom poluvremenu, ali nismo uspjeli da postignemo drugi gol i na kraju su oni izjednačili. To je tužno, jer smo mi zaslužili da pobijedimo. Ovo nije najbolji rezultat za nas. U prvom poluvremenu smo bili izjednačeni, a mi smo bili bolji u drugom, stvarali smo šanse. Pokušavali smo da postignemo gol i izbjegnemo remi, ali nismo uspjeli", izjavio je Luis Enrique. 

Na tabeli Barcelone za Realom zaostaje šest bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ostalo je još utakmica do kraja, ali moramo da se popravimo, pogotovo na domaćem terenu. To govorim čak i kada pobjeđujemo. Moramo da napredujemo u svim aspektima. Ambiciozni smo", naveo je Enrique.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi