Enrique: Zaslužili smo pobjedu
Foto: EPA

Trener Barcelone nakon pobjede u gradskom derbiju

Enrique: Zaslužili smo pobjedu

D. Rakanović

Menadžer Barcelone Luis Enrique rekao je da je njegov tim zasluženo pobijedio u gradskom derbiju protiv Espanyola.

Barcelona je lagano savladala Espanyol sa 3:0 u okviru 35. kola španske La Lige.

"Igrali smo protiv Espanyola sa 100 posto snage i energije. Zaslužili smo pobjedu. Možda prvo poluvrijeme nije bilo učinkovito ili spektakularno koliko bismo željeli da bude, ali uspjeli smo da porazimo Espanyol", rekao je Enique. 

"Znali smo da moramo igrati na visokom nivou, jer oni ne prave česte promjene igrača, dok smo mi odmarali veliki broj igrača. Naš visok ritam natjerao ih je da naprave pogreške u drugom poluvremenu", rekao je Enrique. 

Trener Barcelone je dodao da je cilj ove sezone da se osvoji španska La Liga i nacionalni kup, te da će se boriti do samoga kraja da ih ostvare.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Imamo dva jasna i precizna cilja (osvajanje La Lige i španskog kupa prim. out.) i daćemo sve od sebe kako bismo ih ostvarili", rekao je Enrique.

"Bio je ovo jak derbi, ali uvijek se sve radio o fudbalu", rekao je Enrique.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi