Enrique: Želim stvoriti ekipu gladnu pobjeda
Foto: Barcelona

Ne želi mijenjati stil, samo timski mentalitet

Enrique: Želim stvoriti ekipu gladnu pobjeda

Novi trener Barcelone Luis Enrique započinje svoj trenerski mandat u katalonskom klubu od starta sezona koja se približava.

Tom prilikom, bivši fudbaler a danas trener katalonskog kluba iznio je svoje planove i najavio kako će Barcelona igrati u budućnosti.

"Želim stvoriti ekipu koja će biti gladna pobjeda. Moj cilj je da napravim takvu atmosferu da se od prvog minuta utakmice igrači 'naoštre' isključivo na pobjedu i tri boda. Ne smije se zanemariti odbrana, a naravno da u svojim planovima imam i poboljšanje defanzivne igre. Stil kao stil neću mijenjati, on će ostati isti onakav kakav Barcelona gaji godinama", rekao je Luis Enrique.

Enrique (44) je nakon okončanja igračke karijere već vodio Barcelonu, ali njezin B tim. Nakon toga put ga je odveo u Italiju gdje je trenirao Romu, zatim se vratio nazad i preuzeo Celtu a od starta sezone 2014/15 naslijedit će Martina na klupi prvog tima Barcelone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.