Entella poražena i umjesto prvog ostala na 14. mjestu
Foto: EPA

Vrh tabele preuzeo Empoli

Entella poražena i umjesto prvog ostala na 14. mjestu

Teme:

Serija B je u dosadašnjem toku nove takmičarske sezone možda i najneizvjesnija liga u Evropi. Tako je ekipa Entelle imala priliku pobjedom nad Empolijem napraviti nevjerovatan skok na tabeli i sa 14. mjesta doći na sami vrh.

Naime, Empoli i Entella su odigrali zadnji susret devetog kola Serije B, a prije ove utakmice Entella se nalazila na 14. mjestu sa 12 bodova, dok je Empoli bio na trećoj poziciji sa 14 osvojenih bodova.

Na prva dva mjesta su se nalazili Palermo i Frosinone sa po 15 bodova, pa bi se Entella, da je pobijedila, izjednačila po broju bodova sa ovim ekipama. 

Da je kojim slučajem Entella uspjela upisati i neku uvjerljiviju pobjedu, našla bi se na prvom mjestu u Seriji B, što je zaista nevjerovatan skok.

Ipak, to se nije desilo, već je pobjedu upisao Empoli i "zasjeo" na vrh Serije B sa 17 bodova.

Entella je na svom terenu ugostila Empoli, a gosti su slavili rezultatom 2:3.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Poveo je Empoli već nakon dvije minute igre preko Lorenca Šimića, da bi gosti do 0:2 stigli u 9. minuti. Ovaj put je strijelac bio Donnarumma.

Domaćini se međutim u drugom poluvremenu u potpunosti vraćaju u susret. Prvo La Mantia pogađa za 1:2 u 58. minuti, da bi De Luca četiri minute kasnije poravnao na 2:2. Ipak, gosti u finišu uspijevaju doći do pobjede, a junak Empolija je bio Pasqual koji je u 86. minuti pogodio za konačnih 2:3. Ovaj gol je značio i da Entella ostaje na 14. mjestu u Seriji B.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi