EP U21: Njemačka nakon penala do finala

Slave plasman u finale

EP U21: Njemačka nakon penala do finala

E. Čaušević

Mlada reprezentacija Njemačke plasirala se u finale Evropskog prvenstva nakon pobjede nad Engleskom poslije penala.

Večerašnju utakmicu bolje je otvorila selekcija Njemačke koja je u 35. minuti povela sa 1:0, a gol je postigao Selke. Međutim, samo šest minuta kasnije Englezi su izjednačili kada je Gray zatresao mrežu Njemačke za 1:1.

Do potpunog preokreta Engleska je stigla na samom otvaranju drugog poluvremena, a za 2:1 pogodio je Abraham. Međutim, Njemačka je u 70. minuti preko Plattea izjednačila na 2:2 i već tada je bilo jasno da ćemo gledati produžetke.

U produžecima obje ekipe su imali po nekoliko dobrih prilika, no rezultat se nije mijenjao. Putnika u finale Evropskog prvenstva saznali smo tek nakon izvođenja penala.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

U prvoj seriji Arnold je pogodio za Njemačku, dok je na drugoj strani siguran bio Baker. U narednoj seriji obje selekcije su promašile penale, a neprecizni su bili Abraham i Gerhardt. No, već u trećoj seriji su oba izvođača pogodila i bilo je 2:2 u penal seriji.

Odlučujući trenutak desio se u petoj seriji kada je kod vodstva Njemačke od 4:3 penal za Englesku promašio Redmond, te je tako poslao Njemačku u finale Evropskog prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije